محمد امین حلیمی امسال خود را نامزد انتخابات پارلمانی کرده. آفرین بر همت اش. من شخصا آقای حلیمی را ندیده ام و نمی شناسم ، اما می گویند مردی فرهیخته و خردمند است. همین وارد میدان شدن اش در این زمانه ی عسرت نشان ها می دهد از پخته گی او. خدا کند پیروز شود. گفتم پیروز و یادم آمد که در باره ی این پوستر آقای حلیمی چیزی بگویم:
در پای عکس ایشان نوشته اند : " نویسنده و تحلیل گر امور سیاسی". نمی دانم چه کسی تصمیم گرفته چنین چیزی را در پوستر تبلیغاتی آقای حلیمی بنویسد. اما پذیرفته شدن آن و بر آمدن اش در یک پوستر تبلیغاتی نشان می دهد که ما در کار مبارزات انتخاباتی تا چه حد پیاده ایم. چه کسی فکر کرده که مردم به نویسنده و تحلیل گر امور سیاسی رای می دهند که به پارلمان برود؟ مردم وقتی که در حوزه ی سیاست دست به انتخاب می زنند ، مبنای انتخاب شان دانش و صلاحیت علمی نامزدها نیست، بل مبنای انتخاب شان بیشتر هویتی است. به این معنا که به همان میزان که مردم نامزدی را آیینه دار ِ امیدها و خواسته های خود بیابند به همان میزان به سوی او متمایل می شوند. مردم کسی را بیشتر می پسندند که سخت سر باشد و بتواند به نفع کسانی که ازشان نماینده گی می کند به اصطلاح بجنگد. وقتی می گوییم به فلان نامزد که " نویسنده و تحلیل گر سیاسی" است رای بدهید ، در واقع تصویری از او عرضه می کنیم که با استعاره ی ذهنی مردم از پارلمان همخوانی ندارد. استعاره یی که مردم افغانستان برای پارلمان دارند " میدان جنگ" است و نه "بزم ِ یاران" یا " مجمع ِ دانشمندان". اگر کسی نمی داند که در ذهن اکثر مردم افغانستان پارلمان " میدان جنگ" است ( گیرم جنگی سیاسی) ، چنین کسی باید خود را با واقعیت های جامعه ی افغانی بیشتر آشنا کند. اما اگر کسی ( مثلا مشاور آقای حلیمی) می داند که پارلمان در ذهن مردم افغانستان میدان جنگ است ، آن گاه باید چنین کسی این را هم بداند که مردم خوش ندارند نویسنده و تحلیل گر را به میدان نبرد بفرستند. کسی که نامزد انتخابات پارلمانی می شود باید تصویری از خود عرضه کند که با تصویر ذهنی ِ مردمی که قرار است به او رای بدهند همخوانی داشته باشد. به بیانی دیگر ، افراد یا مشاورانی که در ستاد انتخاباتی آقای حلیمی فعالیت می کنند باید بدانند که آقای حلیمی در چه زمینه ی ذهنی و اجتماعی وارد مبارزه ی انتخاباتی شده است و چه عناصری می توانند امکان پیروزی او را بالاتر ببرند یا کاهش بدهند.
در ضمن این که گفتم آقای حلیمی را نمی شناسم شوخی بود. من آقای حلیمی را از سیزده سال پیش می شناسم. حلیمی هوشمند ، میانه رو و بردبار است. ذهنی موشکاف ، دلی بی غش و قلمی توانا دارد. آدمی بسیار دوست داشتنی و خوش مشرب است و حتما این خصوصیات در عالم سیاست برای او سرمایه های ارزشمندی خواهند شد. همیشه عبارت ِ " عزت و سرفرازی مردم" را که ورد زبان یکی از سیاستمداران بود مسخره می کرد. در بامیان او و حسین ساعی و من روزهای خوشی داشتیم و در یکی از آن روزهای خوش ، در صبحی دلنواز ، نزدیک بود با هم به شهادت! برسیم. اما خوش بختانه از آن فیض محروم شدیم. گم اش کن ، شهادت چیز بدی است. همان مردن است دیگر. اسم اش را قشنگ کرده اند.
به حلیمی رای بدهید ، زیان نمی کنید.
۳ نظر:
وقتی با پوستر تبلیغاتی احمد سعیدی که درقسمت پایین آن نوشته بود نویسنده وتحلیلگر امورسیاسی، همین برداشت درذهن من هم خطورکرد. درواقع نشانه های بارز پارلمان درذهنیت مردم همان کشمکش های بیشتر ازنوع فزیکی این خانه است، تا ملایمت ،نرمش وانعطاف پذیری.وشاید همین دلیل بوده که شعارهاونوع عکسهای انتخاباتی ایندور ازکاندیدان بیشتر ازدور قبل مخاصمانه هست. شاید مشاورین این کاندیدان روانشناسان خوبی بوده اند. بهرحال نوشته شما درمورد حلیمی بیشتر وادارم کردتااین چهره راازنزدیک بشناسم.
موفق باشی.
dear hateef salam we hope it is the Halimy which YOU know him for Long time ...but to my information he is support of khalily and that is why Attai made the qyamat and gone to kabul for his support
ناشناس عزیزی که به انگلیسی نوشته اید ,
اولا شما درست می گویید . آدم ها تغییر می کنند و گاهی این تغییرها ممکن است مثبت نباشند. من هم در باره ی آقای حلیمی از روی شناخت خود قضاوت می کنم و به هیچ وجه مدعی نیستم که در این قضاوت صد در صد بر طریق صواب ام.
ثانیا آقای حلیمی وحدتی بود و از وطنداران آقای خلیلی هم هست. آقای خلیلی او را خوب می شناسد. حرف من این است که حلیمی آدمی واقعگرا , متین و بسیار هوشمند است. آدمی صادق هم هست. اهل تندروی هم نیست. این گونه آدم ها در پارلمان بروند خوب است. این تیپ آدم ها اگر سیافی اند , اگر عضو شورای نظار اند , اگر وحدتی اند , اگر حرکتی اند و ... به پارلمان بروند خوب است. شادکام باشید.
ارسال یک نظر